Special Eyes Productions bestaat sinds 1998, het jaar waarin de twee oprichters Pamela Sturhoofd en Jessica van Tijn, besloten hun journalistieke ervaring, kennis, en liefde voor reizen te bundelen. Naast schrijf-  en radiowerk, richt Special Eyes zich vooral ook op het maken van korte(re) en langere films voor zowel bedrijven, instellingen als (Nederlandse) omroepen.

De sinds 1998 verder uitgebreide ervaring en het steeds verder vertakte internationale netwerk staan garant voor inhoudelijke kwaliteit bij alle projekten waarbij Special Eyes betrokken is en/of waarvoor zij de eindverantwoordelijkheid draagt.

In de loop van de jaren heeft Special Eyes een prachtige groep mensen samengesteld van camera- en geluidsmensen, editors, audiobewerkers en anderen die de liefde voor ons vak delen. Afhankelijk van de inhoud van de projekten is Special Eyes zo steeds in staat de juiste samenstelling aan het werk te krijgen om de opdracht op een zo hoog mogelijk niveau uit te voeren.

Pamela Sturhoofd, Special EyesPAMELA STURHOOFD
Pamela Sturhoofd studeerde Politicologie en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In 1991 studeerde zij af in Media Organisatie en begon een carrière bij de televisie. Via TROS televisie, Sleeswijk Entertainment en Stokvis Producties, werkte ze uiteindelijk als uitvoerend producent bij Endemol. In diezelfde tijd rondde ze haar opleidingen regie en presentatie af op de Media Academie in Hilversum. In de zomer van 1998 vestigde ze zich in Mexico, waar ze bijna twee jaar woonde, reisde en werkte voor diverse Nederlandse en internationale media. Tegenwoordig werkt Pamela het merendeel van het jaar vanuit het Special Eyes kantoor in Amsterdam.

Jessica van Tijn, Special EyesJESSICA VAN TIJN
Jessica van Tijn studeerde aan de Universiteit van Amsterdam zowel af in Internationale Betrekkingen als in Communicatie-wetenschappen. Na haar post-doctorale opleiding aan het Instituut Clingendael en een regie-opleiding aan de Media Academie in Hilversum, werkte ze bij de Nederlandse publieke radio en televisie (VPRO,VARA, NOS). In de zomer van 1998 verhuisde ze naar Mexico – waar ze samen met Pamela Sturhoofd Special Eyes oprichtte. Vanuit Playa del Carmen, Mexico, beheert Jessica het internationale kantoor van Special Eyes.