Over Ons

twee ogen bruin gespiegeld aan blauw
Pijl zonder tekst rechts

klik hier

twee ogen blauw
Pijl zonder tekst links

klik hier

wij zijn

Special Eyes

De start

Het jaar was 1998: een zomer gevuld met een lange gezamenlijke reis door Latijns-Amerika en het vormgeven van de wens ´het anders te doen’. Het bracht ons ertoe ons tijdelijk in Mexico te vestigen. Daar richtten wij ons eigen mediabedrijf Special Eyes Productions op, dat zich in die eerste Latijns-Amerikaanse jaren vooral richtte op het maken van radio programma’s (podcasts avant la lettre) en journalistieke reportages uit die toen ook al fascinerende regio met landen als Cuba, Costa Rica, Guatemala, Ecuador, maar ook Guyana en later de Verenigde Staten.

Ervaring

Daarna begonnen we ons met  Special Eyes Productions te specialiseren in kortere en vooral lange documentaires voor televisie en bedrijven, waarbij bijzondere mensen, verhalen en initiatieven vaak centraal staan.
Een aanpak waarbij regelmatig lange tijd wordt meegelopen rond één onderwerp en/of persoon, leidt tot bijzondere portretten en producties van binnenuit, die ook regelmatig worden geselecteerd voor filmfestivals. Het feit dat we veel buitenlandse talen spreken is vaak een extra instrument om dichter op de huid te kunnen komen.

Vanaf 2000 is de basis van Special Eyes in Nederland, met kantoor in Amsterdam.

twee ogen bruin gespiegeld aan blauw
twee ogen blauw

Op de werkvloer