Over Ons

twee ogen bruin gespiegeld aan blauw
Pijl zonder tekst rechts

klik hier

twee ogen blauw
Pijl zonder tekst links

klik hier

wij zijn

Special Eyes

De start

Het jaar was 1998: een zomer gevuld met een lange gezamenlijke reis door Latijns-Amerika en het vormgeven van de wens ´het anders te doen’. Het bracht ons ertoe ons tijdelijk in Mexico te vestigen. Daar richtten wij ons eigen mediabedrijf Special Eyes Productions op, dat zich in die eerste Latijns-Amerikaanse jaren vooral richtte op het maken van radio programma’s (podcasts avant la lettre) en journalistieke reportages uit die toen ook al fascinerende regio met landen als Cuba, Costa Rica, Guatemala, Ecuador, maar ook Guyana en later de Verenigde Staten.

Ervaring

Daarna begonnen we ons met  Special Eyes Productions te specialiseren in kortere en vooral lange documentaires voor televisie en bedrijven, waarbij bijzondere mensen, verhalen en initiatieven vaak centraal staan.
Een aanpak waarbij regelmatig lange tijd wordt meegelopen rond één onderwerp en/of persoon, leidt tot bijzondere portretten en producties van binnenuit, die ook regelmatig worden geselecteerd voor filmfestivals. Het feit dat we veel buitenlandse talen spreken is vaak een extra instrument om dichter op de huid te kunnen komen.

Vanaf 2000 is de basis van Special Eyes in Nederland, met kantoor in Amsterdam.

twee ogen bruin gespiegeld aan blauw
twee ogen blauw

Op de werkvloer

twee ogen bruin gespiegeld aan blauw

Jessica

Afgeronde studies Internationale Betrekkingen en Communicatie Wetenschappen aan de UvA, gevolgd door een postdoctorale IB opleiding op Clingendael en een cursus regie aan de Media Academie in Hilversum, leidde voor Jessica van Tijn tot een carrière die startte bij de Nederlandse radio en televisie (VPRO/VARA). De opgedane kennis en ervaring werd in 1998 ingezet om het mediabedrijf Special Eyes Productions op te richten met Pamela Sturhoofd.
Een lang verblijf in Mexico volgde, waarin delen van Latijns-Amerika werden bereisd en van waaruit intensief werd samengewerkt aan alle Special Eyes producties.

twee ogen blauw

Pamela

De studies Communicatie Wetenschappen en Politicologie aan de UvA en de cursus regie aan de Media Academie in Hilversum vormden voor Pamela Sturhoofd de aanloop naar een lange carrière in de mediawereld. Via Tros Aktua, Sleeswijk Entertainment en Stokvis Producties werkte ze uiteindelijk als uitvoerend producent bij Endemol. In diezelfde tijd rondde ze haar opleidingen regie en presentatie af aan de Media Academie in Hilversum.
Daarna volgde een internationaal pad, dat uiteindelijk leidde tot de oprichting van het mediabedrijf Special Eyes Productions met Jessica van Tijn.

We gebruiken cookies die ervoor zorgen dat de website goed functioneert en om inzicht te krijgen in het zoekgedrag van de bezoekers van de site. 
Maar we slaan geen persoonlijke gegevens van je op. We weten niks van je. Zip, nada, niks