Première Truus’ Children

Op zondag 8 maart 2020 kwam na 3,5 jaar hard en intensief werken eindelijk het moment voor de eerste vertoning van Truus’ Children in Eye Filmmuseum in Amsterdam. Ruim driehonderd gasten uit binnen- en buitenland woonden deze besloten premiere bij. De reacties op de film en de staande ovatie aan het eind van de vertoning waren hartverwarmend en bewezen opnieuw hoe belangrijk het is dat de wereld het inspirerende verhaal van Truus Wijsmuller leert kennen.
 
In Truus’ Children wordt het verhaal verteld van Truus Wijsmuller die vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van duizenden Joodse kinderen redde. Toch bleef deze verzetsheldin in Nederland tot nu toe relatief onbekend.
In onze nieuwe documentaire vertellen 21 ‘kinderen’ die hun leven aan haar te danken hebben over de bijzondere daden van Truus Wijsmuller en wordt duidelijk waarom zij ook wel ‘De vrouw met de Paraplu’, ‘De Stoomwals’ of zelfs ‘De Nederlandse Oskar Schindler’ wordt genoemd.
 
De moed en doortastendheid van Truus Wijsmuller hebben ons de afgelopen drie jaar zo ongelofelijk geinspireerd en wij zijn ervan overtuigd dat dit ook al gebeuren bij iedereen die de documentaire gaat zien – van welke generatie ook. De belangrijkste boodschap van de film: Ieder individu kan Het Verschil maken!

Reacties na afloop van de besloten première

Jullie hebben er een mooie, indringende, aangrijpende film over de overlevenden en de heldin van gemaakt. Jullie hebben haar nu eindelijk in het juiste licht weten te plaatsen.

Zo een mooie documentaire - zo ontroerend en de verhalen zo persoonlijk. Het is één van die films waar je gewoon tot en met de aftiteling blijft kijken en naar de muziek blijft luisteren, omdat je niet wil dat het eindigt…

Alle complimenten voor jullie bijzonder indrukwekkende documentaire Truus’ Children. De afgelopen drie en half jaar hebben jullie met ‘bloed, zweet en tranen’ 24/7 gewerkt en een meesterwerk afgeleverd dat m.i. een eervolle plek verdient naast de documentaire films van Schindler en Wallenberg.

Lezingen over deze documentaire

Wilt u meer weten over deze bijzondere documentaire? We geven ook lezingen, waarin we aan de hand van fragmenten uit de film vertellen over de achtergronden van deze productie. Boek nu vast, en zodra de corona-richtlijnen het toestaan zien we u graag!

Radio interview

Op de radio is ook uitgebreid aandacht aan de documentaire besteed. Beluister hier een van de interviews.

We gebruiken cookies die ervoor zorgen dat de website goed functioneert en om inzicht te krijgen in het zoekgedrag van de bezoekers van de site. 
Maar we slaan geen persoonlijke gegevens van je op. We weten niks van je. Zip, nada, niks